Jan 05, 2021
Posted by: Lozen

5 trendova u enterijeru koji će izaći iz mode ove godine

Godina koju smo ispratili donela je puno loših vesti i neprijatnih iznenađenja kojima se nismo nadali. Stoga, nećemo žaliti, naprotiv, rado ćemo je ostaviti iza sebe i prigrliti novo. Kada je reč o trendovima u enterijeru, primetno je odbacivanje nekih do sada popularnih obrazaca. Naime, prostorije okrečene u belo i nameštaj u ovoj boji više nisu u modi. Ukoliko planirate uređenje doma ili kupovinu novog stana, u redovima koji slede pročitajte i druga predviđanja za ovu godinu. Kao što smo naveli, ove trendove je dobro zaobići…

1. Nefunkcionalni prostor

 

Foto: Unsplash

 

Došao je trenutak da se razgraniče prostorije, tako da radni sto dobije svoj kutak, kao i prostirka za vežbe ili jogu. Nemila situacija zatekla je mnoge, pa su iskoristili postojeće resurse i prilagodili ih potrebama posla i svakodnevnog života. Međutim, najbolje da predmete i nameštaj složite po funkciji, tako da uživate više u prostoru.

2. Beli i neutralni tonovi

Dizajneri enterijera poručuju da je došao trenutak da se prostoru u kome živimo udahnemo boje i obezbedimo ušuškanost. Za to nam pored farbi mogu poslužiti i tapete, a cilj je da se rešimo sterilnih momenata, koji odaju hladnoću. Naravno, neutralni tonovi mogu biti zanimljivi ukoliko im se pridoda efektan komad nameštaja ili detalj, te je na ceni kreativnost. Čini se da smo shvatili da je bela prostorija nezahvalna za održavanje, a i svima prija topla atmosfera, nakon godine neizvesnosti i manjka bliskosti. Poželjne su različite teksture i boje, a posebno se ističe drvo.

3. Metalik zlatna

Detalji u ovoj nijansi polako ustupaju mesto bakarnim i keramičkim.

4. Otvoren prostor

Prostorije koje nisu razdvojene vratima bile su popularne do trenutka kada je stan dobio i ulogu radnog mesta. Svi su izgledi da će godina pred nama ponuditi nova rešenja za razgraničavanje doma, tako da može zadovoljiti različite potrebe.

5. Vidljive sijalice

 

Foto: Unsplash

 

Ovo je još jedan od dosadašnjih trendova na koje ćemo zaboraviti, te ukoliko do sada niste, razmislite o promeni rasvete. Možete zadržati sijalice, ali ih zamenite ekonomičnijim.

Izvor: City magazine

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me