Antilopaa
Dec 11, 2018
Posted by: Lozen

Antilopa Kanjon – U ljepoti govorim

Kad je priroda pustila mašti na volju nastali su najljepši predjeli naše Majke Zemlje. Jedan od njih, nesumnjivo je, Antilopa kanjon, koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Arizoni, u srcu rezervata Navaho Indijanaca. Kanjon je nastao igrom vodenih bujica, koje su ostavile trag na krečnjačkom i peskovitom zemljištu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STA Travel (@statravel) on

Jedinstvenost ovog prirodnog fenomena nije samo u tome što je mala širina na vrhu kanjona (od 1-5m) dok se u dubini ( koja može biti do 50m) povećava na 30m, već i u nestvarnom prelamanju svjetlosti, pa se za ljepotu ovog dijela planete sa pravom može reći da slika govori više od riječi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria (@maria_j_b) on

Prolaz kroz Kanjon moguć je samo uz pratnju profesionalnog vodiča, pripadnika Navaho plemena. Podijeljen je na dva dijela, gornji koji nosi naziv „Мjesto gde voda teče kroz stijene“ i donji dio, „Spiralni kameni lukovi“,s tim što je gornji dio pristupačniji i bezbjedniji. Kiše u ovom dijelu Amerike su rijetke ali kad počnu padavine iznenadne su i obilne.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Quinn (@helloimemmaquinn) on

Upravo to je opasnost za sve turiste koji se u tom trenutku nađu tu. Uprkos tome sve veći broj njih , zbog ljepote i adrenalina, obilazi i najnepristupačnije djelove ovog raja za fotografe.

„Ljepota ispred mene, iza mene, ispod mene, svud oko mene. U ljepoti govorim.“

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shreya Dubey (@piggytheoinky) on

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me