Jan 21, 2021
Posted by: Lozen

Da li ste čuli za Japandi – najveći trend u svetu enterijera koji će obeležiti ovu godinu?

Početak godine donosi novine u svim sferama, pa tako već sada znamo koji trendovi u svetu modelepote i nege i ishrane će obeležiti mesece pred nama. Sa tim u vezi, danas se bavimo novostima u domenu enterijera, a na tom polju trenutno apsolutni favorit je Japandi – trend u uređenju prostora koji je pokorio svet. U narednim redovima otkrivamo vam njegove glavne karakteristike, i donosimo pregršt inspiracije kako da svoj dom uredite u ovom stilu.

Ono što je glavna odlika Japandi trenda, baš kao što mu i samo ime govori (Japan + Scandi) jeste to što predstavlja savršenu kombinaciju skandinavskog hygge stila i japanske wabi-sabi estetike. Shodno tome, ovaj stil donosi savršen balans minimalističke i zen filozofije, koji upućuje na mir, pročišćenost i eleganciju.

Kako da uredite svoj dom u Japandi stilu?

Iako u startu može zvučati komplikovano, zapravo je vrlo jednostavno, budući da sve što treba da uradite jeste da se najpre rešite svih suvišnih stvari iz svog životnog prostora, a onda se fokusirate samo na one najvažnije komade nameštaja i ključne detalje koji će vaš dom ispuniti novom, pročišćenom energijom i udahnuti mu mir i svežinu. Poenta je u funkcionalnosti, pa prednost treba dati ravnim linijama i prirodnim materijalima. Tako je dobro znati da se svetlo drvo dobro kombinuje sa tamnijim komadima i detaljima, kao što su crne metalne površine, tamnosmeđa koža, pa čak i sivi mermer. U pogledu palete boja, dominiraju neutralni tonovi poput bele, crne i antracit sive, uz upliv toplih, pastelnih nijansi i ponekog zanimljivog akcenta u zagasitim nijansama tamnoplave i boje zelenog stakla. Ukratko, reč je o stilu koji uopšte nije toliko teško rekreirati i koji još jednom poručuje da je manje više!

U galeriji koja sledi pogledajte neke od interesantnih rešenja i slobodno ukradite neku ideju.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: City Magazine

Fotografije: Pinterest

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me