Ivana Jokić
Aug 28, 2021
Posted by: Lozen

Ivana Lazović: Zajedno možemo sve, ovaj put zajedno za Belmina Martinovića

Crnogorska javnost upoznala je Ivanu Lazović zahvaljujući njenom nesebičnom humanitarnom radu, akcije koje je organizovala  pomogle su mnogim samohranim roditeljima i njihovoj djeci. Ona nas uči da ne smijemo biti ravnodušni i da moramo biti ljudi, prije svega. Njen moto da Zajedno možemo sve, neka nam bude putokaz. Ovaj put Ivana organizuje humanitarno muzičko veče, koje će se održati 01.09.2021. godine. Mjesto održavanja Tropski bar, Veliki pijesak. Cilj večeri je prikupljanje neophodnog novca za nastavak liječenja Belmina Martinovića.

 

Pitali smo Ivanu da nam nešto više kaže o samoj organizaciji, kao i o prijateljima koji su joj pomogli i koji su se odazvali njenom pozivu.

,,Prvi put sam vidjela post na instagramu, da je potrebna novčana pomoć kako bi dječak Belmin Martinović nastavio liječenje u Nišu, koje bi trajalo 100 dana i koštalo 30 000€, pisao je broj žiro računa i to je sve. Ja sama zaista ne bih mogla pomoći puno, ali znate da se vodimo tim, u našoj maloj organizaciji, da Zajedno Možemo Sve,  pa sam i ovaj put vođena tim. S obzirom da je sezona u toku, prva ideja koja mi je pala na pamet je humanitarni koncert, omladina izlazi, svi se provode, plaža, more, to je to. Kontaktirala sam Vasilija Petrovića: ,,Vanja, ja se bavim humanitarnim radom, ima jedan dječak…” objasnila sve što sam pročitala, ,,šta misliš da to organizujemo kod tebe u ,,Tropski bar” …

On je odmah rekao da je tu za sve što treba, samo da ga obavijestim kad sve detaljno isplaniram. Kako je mali Belmin iz Bijelog Polja razmišljala sam koga zvati da održi koncert osim Šaka Polumentu, u trenutku kada sam ga pozvala, bio je van Crne Gore, ali je odmah rekao tu sam za dva dana, vidimo se i sve dogovaramo.

Tako je i bilo. Ponedeljak, on je stigao u Crnu Goru , našli se, ja ispričala svoju zamisao, on podržao. Jako je važno da napomenem da je to čovjek koji ima nebrojeno humanitarnih učešća do sada, što vezano za koncerte što mimo toga, neko ko je ostvaren na svakom polju. Da je u svakoj prilici pokazao svoju najdivniju ljudsku stranu.S obzirom da je sezona, bilo je neizvodljivo naći datum koji bi bio blizu, jer je već angažovan unaprijed. A pri tome priprema svadbu sinu i bilo je skoro neizvodljivo da se odazove. Na taj način smo našli kompromis i on je rekao: ,,Ok, zauzet sam, ali doći ću, otpjevam par pjesama, doniram novac i uspjećemo i tako, nađeš još par ljudi, svi po dio i gotovo”. Tako smo od humanitarnog koncerta napravili humanitarno veče. I zaista mu se od srca zahvaljujem i kao profesionalcu ali prije svega kao čovjeku, jer je svoje privatne obaveze stavio u drugi plan kako bi dao svoj doprinos i jos jednom pokazao koliko je veliki kao čovjek i humanista i što je još jednom saosjećao kao roditelj. I dao svoj maksimalan doprinos.
Foto: Privatna arhiva

 

Nakon sastanka sa njim pozvala sam Dina Beharovića, koji je i na sam pomen ideje rekao da će učestvovati i dati svoj doprinos dok još uvijek nije bilo sigurno da li ćemo uspjeti, koji je bio upućen da planiram to i koji je pristao odmah, tako da smo i sa njim potvrdili. Suzana Tot je jedno divno stvorenje, koja je bez sekunde premišljanja pristala, tako da smo imali već jedan idealan trio. Obavijestila sam Vanju o tome, on je odmah rekao da nije problem i da će i sam dati polovinu prometa od te noći. Sjutra dan su učešće potvrdili Jadranka koja nakon nastupa ima nastup van Crne Gore, ali je to nije spriječilo, Danijel Đukić koji je otkazao nastup da bi došao i samo nam je falio bend koji će to ispratiti. Virtuoz band je naš spas u zadnji čas i zaista im od srca hvala. Tako smo ujedinjeni sve dogovorili zaista jako brzo.

Kako i sve i ovo je bilo potrebno prenijeti širokoj narodnoj masi tako da je Jovan (Jodžir) kao i uvijek tako i sad snimio video na tu temu i nakon svega nadamo se samo najboljem.

Prisustvo je potvrdilo mnogo ljudi, a nama ostaje samo to da se dobro zabavimo, svi zajedno i svi zajedno doprinesemo da se Belmin vrati iz Niša kao potpuno oporavljen.

Belmin Martinović se prošle godine povrijedio na barskoj gradskoj plaži, polomio 5 i 6 pršljen i tako ostao nepokretan. Ne pomjera čak ni ruke, tj vrlo malo, ne može samostalno jesti.

Na ovaj način želimo da Bar ipak pamti na jedan ljepši način. I potrudićemo se da tako i bude“, rekla je Ivana Lazović  za portal Lozen.

Zajedno zaista možemo sve i zato uplatite koliko možete na žiro račun 520032000011402959, poziv na br. 1703005271015, kako bi pomogli Belminu, ili dođite na koncert i podržite ovu humanitarnu akciju.

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me