blog
Mar 29, 2019
Posted by: Lozen

Je li život instagram?

Dunja Jovanić
Dunja Jovanić

Iako živimo u vremenu u kom je sve relativno, gdje  sve može ali i ne mora, gdje jeste iako nije, čini se da neke stvari i pojave nikako ne prihvatamo. Prihvatili smo da su kriminalci biznismeni, lopovi poslovni ljudi, dileri džet set, ali da prihvatimo da su blogeri, influenseri, jutjuberi zanimanja to nikako ne možemo. Iako su ova zanimanja svuda u razvijenom dijelu svijeta poznata i priznata naš stav prema njima vidjeli smo kroz medijski linč koji je na svojoj koži osjetila Zorannah (Zorana Jovanović, jedna od prvih domaćih blogerki)  kad je izdala svoju prvu knjigu. Novinarke su pokušavale da pokažu svoju pamet i obrazovanje upoređujući njenu lifestyle knjigu sa Dostojevskim a to je isto kao da se kuvar Džejmija Olivera upoređuje sa Šekspirom! No, Zorannah se nije dala zbuniti, pokazala je da djevojka, koja je u kratkom periodu izgubila oba roditelja, može sama da krči svoj put i zarađuje novac radeći posao koji voli.

Skrolujući instagramom, sad će nekom zasmetati skrolovanje ali ako zasmeta neka ne čita dalje, primijetili smo mlade kreativne ljude koji plasiraju kvalitetan sadržaj, zapise sa putovanja prije svega ili recenzije dobrih knjiga, preporuke za najnovije filmove ali i za kvalitetne proizvode. Naravno da u svakom žitu ima kukolja, kao i svuda, u svim branšama. Ne govorimo o tome već o činjenici da vlada nepodnošljiva atmosfera podsmijeha i nipodaštavanja ovih kreativaca koja je prije svega pokazatelj nepoznavanja marketing trendova.

Uvrede koje se upućuju ovim ljudima odavno prevazilaze zdrav razum, naravno da niko od njih ne očekuje samo pohvale ali treba praviti razliku između konstruktivne kritike i zlobnog komentara. Hvala Dunji Jovanić  na poslednjem videu Nije život instagram, u kojem je sa svojim kolegama pokrenula temu digitalnog nasilja, hvala njenoj baki Miri na receptu za najbolju baklavu u gradu, Kristini i Mariji za priče o trudnoći, Brani Antović za knjige koje čitamo zajedno, Ani2cats, Anastasiji i Eni Luni na svim preporukama… Samo vi radite svoj posao a kome se ne sviđa neka promijeni kanal.

Drugari dragi, zašto gledate i slušate ono što vam se ne dopada, radite na sebi, liječite svoje frustracije u ordinacijama a ne na profilima vama nepoznatih ljudi.

Foto: Unsplash, facebook Fashion Babe

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me