Mar 16, 2021
Posted by: Lozen

Jelena Dubljanić otkriva gdje žene obično griješe kad je šminkanje u pitanju

Nikšićanka Jelena Dubljanić  svojom vještinom uljepšava žene iz Crne Gore, svakim pokretom dokazujući da je nanošenje šminke čista umjetnost. Šminkanje, ta ,,posebna vrsta ženske meditacije”, taj ženski ritual u kojem žene uživaju, njihov  način da istaknu ljepotu lica i zaokruže  stilski izraz oduvijek ju je zanimao. Jelenin talenat i kreativnost možete pogledati na instagram profilu jellena_ makeup a u nastavku pročitajte njene odgovore na moja pitanja o šminkanju, izazovima, odluci da uđe u ,,svijet ljepote i kozmetike”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Dubljanic (@jellena_makeup)

 1. Kako si ušla u ,,beauty svijet” i zašto si odlučila da se profesionalno baviš šminkanjem ?

Oduvjek sam željela da se bavim ovim vidom, nazovimo, umjetnosti ali prosto treba da se dosta kockica složi da bi se nešto realizovalo. Ovo je posao koji može samo da se radi iz velike ljubavi, a svi znamo koliko je u današnje vrijeme to teško postići. Ovaj posao je za mene predstavljao veliki izazov i želju da jednoj ženi uljepšam, recimo ,njen najsrećniji dan u životu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Dubljanic (@jellena_makeup)

 1. Koji su najveći izazovi u ovom poslu?

Najveći izazov u ovom poslu jeste da se savlada moć transformacije, da naučimo da osobu pokažemo u nekom sasvim drugačijem svjetlu, a da pri tome bude i više nego zadovoljna.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Dubljanic (@jellena_makeup)

3. Kako izabrati odgovarajuću nijansu pudera?

To je izgleda najteži izbor kada je šminka u pitanju. Najvažnije je da se izabere podloga koja odgovara tipu kože i nijansi tena. Obavezno pročitati da li je puder na bazi vode (za kombinovanu i masnu kožu) ili je na bazi ulja i hidrantan ( za suvu kožu).Ako niste sigurni koja vam nijansa odgovara nanesite malo podloge na zglob šake sa unutrašnje strane i na viličnu kost. Ako se boja stopi sa vašom kožom to je prava nijansa za vas. Ako prosto ne možete da pronađete svoju nijansu najbolja varijanta koju možete odabrati je kombinacija dva tečna pudera svjetlije i tamnije nijanse.

 1. Savjet za jednostavan a savršen ,,make up” za dan?

Za jednostavan ,,make up” za dan potrebno je  istaći  prirodnu ljepotu, jer svaka žena je lijepa na sebi svojstven način. Imati dobar ten, blagu sjenku i maskaru je pun pogodak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Dubljanic (@jellena_makeup)

 1. Gdje žene obično griješe kad je šminkanje u putanju?

Na žalost ima mnogo grešaka, ali na ove se mora obratiti pažnja:

– pogrešna nijansa pudera sa oštrom prelaznom linijom

– bronzer po cijelom licu (djeluje neuredno i flekavo)

– pretanke obrve ( jer sa njima izgledamo starije)

– previše svega (najveća greška)

 1. Koji su tvoji omiljeni make up proizvodi i zbog čega?

Izdvojila bih proizvode brenda vichy, koji je dostupan na našem tržištu jer, što bi rekli ,,rade posao”. Vichy je moj favorit jer ima liniju za sve i za svakoga po nešto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Dubljanic (@jellena_makeup)

 1. Kako pripremiti kožu za šminkanje?

Koža je specifičan i najzahtjevniji organ za koji je potrebno uložiti dosta truda, strpljenja da bi došli do rezultata da ona izgleda njegovana (sem ako nije u pitanju gen). A što se tiče same kože lica prije šminkanja bilo bi poželjno odraditi piling lica i dobro hidrirati kožu sa vama odgovarajućim kremama i šminka će blistati na vašem licu.

 1. Otkrijte nam male tajne velikih majstora

U ovome poslu nema  nekih specijalnih manjih ili većih trikova, samo velika ljubav, puno puno vježbe , naravno rad i disciplina.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Dubljanic (@jellena_makeup)

Slične objave

Comments ( 2 )

 • Vladana

  Najbolja! 😍

  • Lozen

   Hvala puno na komentaru, Lela divno radi svoj posao

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me