Jelena ristivojevic
Aug 21, 2020
Posted by: Lozen

Jelena Ristivojević nam otkriva kako da stilizujemo kosu i koje frizure su uvijek u trendu

 Cijelo ljeto nosile smo ležerne frizure, boho pletenice, talase…Ukrašavale smo kosu maramama, rajfovima a najčešće dozvoljavale da je slana voda kvasi a vjetar suši…No, dolazi i vrijeme kad born to be wild stil moramo zamijeniti elegantnim frizurama.Jelena fabrika frizura

Jelena Ristivojević pokrenula je fabriku frizura na instagramu i u njoj proizvodi najkorisnije savjete kad je stilizovanje kose u pitanju. Ako želite da naučite trikove, da saznate koja frizura odgovara vašem licu, da dobijete inspiraciju zapratite njen profil. Mi smo je kontaktirali kako bi nam rekla nešto više o sebi

  1. Kad ste i zbog čega odlučili da pokrenete instagram profil  Jelena, fabrika frizura?

Još kao mala devojčica volela sam da se igram lutkama, da ih češljam i pravim frizure. U osnovnoj školi kada smo odgovarali na pitanja šta ćemo biti kad porastemo, ja sam odgovarala: učiteljica, frizerka i glumica. Kako je vreme prolazilo, prva želja se ispunila. Radim u jednoj beogradskoj školi kao učiteljica budućih trećaka. Međutim, ljubav prema stilizovanju kose nikada nije prestajala, pa sam pre 6 godina odlučila da se uže edukujem i da umesto frizerske akademije pohađam razne seminare za pravljenje svečanih i večernjih frizura.

  1. Kako ste naučili da stilizujete frizure?

Dosta frizura sam znala da napravim sama, međutim, to nije bilo dovoljno da bih se ozbiljno upustila u te vode i počela da radim na terenu. Znala sam da želim da završim određene seminare koji će me ozbiljnije pripremiti za rad sa kosom, kao i samim klijentima. Kod nas u zemlji i nemate mnogo mesta na kojima možete da se obučite isključivo za frizure. Srećom, ali i u pravo vreme, saznala sam da se na jednoj beogradskoj akademiji održavaju upravo takvi seminari. Sve sam ih završila, a zatim se i dalje samostalno edukovala, plaćala online kurseve stranih stilista itd. U svetu se stilizovanju kose posvećuje mnogo više pažnje nego kod nas.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svečane frizure 👰👩 (@jelena_fabrika_frizura) on

  1. Koje frizure obično djevojke biraju, da li Vam se prepuste da Vi odlučite umjesto njih?

Ovo je sjajno pitanje. U Rusiji npr. devojke mnogo vole da eksperimentišu sa kosom i maltene se utrkuju koja će imati lepšu frizuru. Kod nas još uvek to nije tako, već se najčešće ide na one sigurnije varijante: lokne, talasi, polupuštena kosa i razne varijacije na temu punđi. Obično devojke već imaju neku ideju šta žele da urade sa kosom, ali uvek prodiskutujemo i dođemo do zajedničkog dogovora. Događa se, ali retko, da neka devojka ili žena kaže: “Napravi mi šta ti misliš da je lepo”.

  1. Da li radite probu frizura?

Probna frizura je za mene izuzetno značajna, a samim tim i za onoga ko tu frizuru treba da iznese. Ja uvek dam predlog da uradimo probu, jer onda tačno imam uvid kakvog je kvaliteta kosa, da li je tanka, gusta, koliko duga itd… Takođe i klijentkinja tada može da vidi da li joj se sviđa takva frizura koju nosi, kako joj stoji, ide li joj uz oblik lica, da li joj nešto smeta, želi li neku promenu kada budemo pravile konačnu frizuru itd. Najčešće su mlade te koje rade probu frizura.

  1. Koje frizure su uvijek u trendu?

Što se tiče trenda, tu su nezaobilazne lokne ili talasi, kao i punđe iz lokni. Takođe frizura koja je svakako vanvremenska jeste konjski rep, koji izuzetno elegantno može da izgleda, a varijacije su razne.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svečane frizure 👰👩 (@jelena_fabrika_frizura) on

  1. Otkrijte nam neki trik

Evo jednog meni omiljenog. Da biste produžile trajnost frizure, kada pravite lokne ili talase, bilo da je to pomoću figara, kupe ili pegle, nemojte pustiti odmah pramen da pada, već ga uvijte prstima opet u loknu, zakačite nekom šnalicom ili još bolje ravnom štipaljkom i ostavite je u tom položaju da se ohladi.

  1. Šta nam novo spremate za instagram?

Što se tiče instagrama, spremam dosta toga. Frizure za srednju i dugu kosu, što za svečane, što za svakodnevne prilike, frizure za 5 minuta, razni saveti i trikovi itd. Zapratite me i budite uvek u toku.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svečane frizure 👰👩 (@jelena_fabrika_frizura) on

Foto: Facebook

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me