Jul 14, 2021
Posted by: Lozen

Kako izabrati idealnu vjenčanicu – savjeti za buduće mlade

Bajkovito vjenčanje sa haljinom iz snova i princem na bijelom konju često pominjemo u šali jer rijetko koja djevojka danas želi da prizna da mašta o svom vjenčanju. Voljeti i biti voljen, a onda ljubav krunisati brakom uz onu čuvenu rečenicu ,,živjeli su srećno do kraja života” jeste nešto što većina želi. Ovaj tekst je za  djevojke koje maštaju o svom vjenčanju. Vjerujte u ljubav, jer ljubav je sve.

  1. Vjenčanicu prilagodite svom obliku tijela

Bez obzira na to koji je trend aktuelan ili koji model vjenčanice smatrate lijepim izaberite onu koja vama najbolje stoji. Probajte više puta, fotografišite se i snimajte kako biste vidjele da li je baš ta haljina ono što hoćete. Nije svaki model haljine za svako tijelo ali znajte da uvijek ima onaj koji je najbolji izbor za vas.Samo ga treba pronaći. Nemojte zaboraviti udobnost, cijeli dan morate provesti u njoj, plesati, fotografisati se sa zvanicama. Neka haljina istakne vaše prednosti a sakrije nedostatke.

  1. Vjenčanicu prilagodite sebi i svom stilu

Nemojte dozvoliti da drugi utiču na vašu odluku, vaše je vjenčanje, vaša vjenčanica i kupite onu koju vi želite, u kojoj se vi osjećate dobro i za koju mislite da vam dobro stoji. O ukusima se ne raspravlja, a vi poslušajte svoj osjećaj. Zapamtite, vi se udajete ne mama, sestra ili kuma.

vjenčanica

  1. Ne volite bijelo, ne nosite bijelo

Vjenčanica ne mora biti bijela, birajte boju koju vi želite. Takođe ne morate nositi veo, a ni čipku. Isto važi i za štikle. Birajte ono što vi želite, to ponavljamo jer je samo to važno na kraju balade.

  1. Ako ne možete da nađete to što tražite onda sašijte

Šivenje, zašto da ne? Da li ćete se odlučiti da vam poznati domaći kreatori urade haljinu po želji i mjeri ili neka krojačica iz kraja koja je na dobrom glasu sasvim je svejedno, samo na vrijeme donesite odluku da to želite jer će šivenje potrajati. Budite spremni na odlazak na probe ali i da će se termini završetka pomjerati, na kraju budite sigurni da će sve biti na vrijeme.

vjencanica

  1. Informišite se, pronađite inspiraciju

Pisali smo vam o salonu vjenčanica Dress on Top i o blogu koji vodi vlasnica salona, posjetite blog i pronađite korisne savjete. A Practical Wedding je jedan od najčitanijih blogova o vjenčanjima, saznajte zašto na adresi apracticalwedding.com, posjetite i blog One Fab Day, zatim i Woman Getting Married, a pošto znamo da inspiracije nikad dosta pročitajte savjete i sa bloga Unbridely

vjenčanje

Bez obzira na izbor, i na to što  na dan vjenčanja mislimo da nema ljepše haljine od naše, nemojte se zabrinuti ako nakon deset dana pomislite ,,što sam baš ovako, mogla sam drugačije”. Ima li žene koja to pomislila nije?

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me