Jan 20, 2021
Posted by: Lozen

Pogledajte kako izgleda soba u kojoj piše Haruki Murakami

Svetski poznat japanski pisac i večiti neoficijelni favorit za dobijanje Nobelove nagrade Haruki Murakami odlučio je da putem fotografija na svom sajtu predstavi publici svoj intimni, radni prostor.

Murakamijeva radna soba je veoma pedantna, udobna i ispunjena poklonima i suvenirima koje je pisac donosio sa sobom iz celog sveta. Uz svaki fotografisani predmet koji predstavlja nekakvu uspomenu, on je ostavio kratak komentar i objašnjenje.

Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi je da su Murakamiju za pisanje neophodne veoma dobro zarezane grafitne olovke i mnogo, mnogo džeza! (Pre spisateljske karijere, Haruki Murakami je 7 godina držao jazz bar sa svojom suprugom.)

 

“Omiljena šolja za kafu, suvenir iz Švajcarske. Volim jednostavan dizajn, crven je i privlači pažnju (lako ju je naći!)”

“Teg za papir poklonio mi je Soni Mehta iz izdavačke kuće “Knopf”, kada sam mu bio u poseti u Njujorku. Vrlo je praktičan. Koristim ga svakodnevno.”

 

“Za pisanje koristim drvene olovke koje uvek moraju da budu savršeno zaoštrene. Kupio sam ih na rasprodaji u SAD.
Stoje u čaši na kojima su omoti albuma Majlsa Dejvisa „Cookin’” i „Relaxin’”. Poklonila mi ih je prodavnica ploča jer sam redovna mušterija.”

“Predmeti na postolju moje stone lampe kupio sam na putovanjima tu i tamo. Drveno stopalo sa urezanim paukom je iz Laosa, mermerni kamen sa pčelom iz Skandinavije a posuda u obliku kikirikija… hmmm… izvinite, zaboravio sam. To su moji talismani.”

 

“Imam oko 10.000 ploča, kompakt diskove nisam prebrojao.”

“Uglavnom je na njima džez. Skoro uvek slušam muziku dok radim.”

 

“Figurina Jašura “Rajana” Ogave, mladog igrača mog omiljenog bejzbol tima Yakult Swallows iz Tokija. Dali su mu nadimak Rajan po Nolanu Rajanu zbog načina na koji podiže nogu dok izbacuje loptu.”

Izvor:glif.rs

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me