Dec 26, 2022
Posted by: Lozen

Lozen je u Beču – jednom od najljepših gradova Evrope

Magični Beč oduševi i više nego što očekujete… A ako ga posjetite za vrijeme praznika vidjećete grad koji je romantičan i gord u isto vrijeme.  Ove godine on slavi 300 godina postojanja božićnih vašara i povodom jubileja otvario je  17 vašara sa 950 štandova.

Zbog čarobne ponude za njega turisti kažu da je ,,neprikosnovena božićna prestonica Evrope“ i zato ako volite ukrase, rasvjetu, suvenire, đakonije, poklone, punč, kuvano vino, čokoladu on je pravi izbor za vas.

Glavni grad Austrije kapija je između istoga i zapada, i u njemu kao da se sliva ono najbolje sa obje strane. Njega vole ljubitelji klasične muzike i valcera, arhitekture, istorije…Bio je dom čuvenih kompozitora Mocarta, Betovena, Šuberta, Hajdna, Šenberga, Malera i Štrausa. Krase ga Državna opera, Hofburg, katedrala Svetog Stefana, Šenbrun palata i park, dvorac Belvedere…

 

 

On je raj i za šopingholičare a to ćete shvatiti čim prošetate ulicom Marije Hilfer (Mariahilfer Strasse) ili pješačkom zonom u centru grada. Nije potrebno naglašavati da je ponuda dovoljno bogata, i za svačiji džep kao ni to da ćete pronaći i tržne centre iz kojih nećete izaći praznih ruku.

Otići u Beč a ne probati bečke šnicle ili čuvene bečke kobasice sa sirom je nedopustivo. Nakon toga obavezno se zasladiti Saher tortom. Uživanje u kafićima i restoranima se podrazumijeva.

Beč je s razlogom jedan od najposjećenijih gradova Evrope. Njemu se često vraćaju i najzahtjevniji turisti. Ljubaznost domaćina ali i ljudi sa ovih prostora koji sa osmjehom sretaju svoje je razlog više da Beč bude  vaš izbor za sljedeće putovanje.

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me

© Copyright Lozen.me 2018

IMPRESSUM
Naziv pravnog lica: Lozen digital d.o.o
Adresa: Vuka Mićunovića 52b, Nikšić
PIB: 03434826
Izvršna direktorica: Margita Bećirović Vulanović
E mail: kontakt@lozen.me