mira duma
Dec 07, 2019
Posted by: Lozen

Miroslava Duma: Dali su mi još sedam mjeseci života

Riječi kojima se najčešće opisuje Miroslava Duma su: kraljica mode, IT djevojka, ikona stila, kreatorska muza, prvakinja stila. Djevojke širom planete u njoj vide inspiraciju, ženu koja je, prije svega, dobro i skupo obučena. Šta se krije iza ovih banalnih i površnih opisa? Ko je zapravo ta žena koja se dobro snalazi u modnom biznisu?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miroslava Duma (@miroslava_duma) on

Ona je osnivačica digitalne kompanije Büro 24/7 i modne platforme Büro 24/7.com, koja ima ispostave na tri kontinenta, kao i suosnivačica platforme The Tot. Svoje poslovno carstvo je proširila i ulaganjem u platformu e-trgovine RewardStyle, zajedno s Nasibom Adilovom. Zahvaljujući njenoj investiciji od 15 miliona dolara portal je dosegao ukupnu vrijednost od 290 miliona. Na portalu  Büro 24/7 svakodnevno se ažuriraju informacije iz modnog svijeta ali i iz svijeta umjetnosti, kulture.  Od svojih novinarskih početaka u Harper’s Bazaaru do danas, Mira je postala jedna od vodećih modnih preduzetnica svijeta.

“Obratite pažnju na trendove, promjene, kretanja – u modi, medijima, biznisu, digitalnim medijima. Otkrivajte trendove, koristite ih, uključite ih u svoj rad i svoje projekte. Svakoga dana tražite nove prilike koje se otvaraju, nove mogućnosti i okušajte se u njima.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miroslava Duma (@miroslava_duma) on

Prošle godine Mira je prodala svoj udio u kompaniji Büro 24/7 i posvetila se projektu Future Tech Lab, gdje je spojila svoje dvije ljubavi, modu i tehnologiju. Prije par dana, na svom instagram profilu, Mira je objavila da se zadnjih mjeseci bori sa rijetkom bolešću pluća, da su joj ljekari dali još samo sedam mjeseci života i da je ova teška životna situacija promijenila i da joj je ukazala na pravi smisao života

,,Odjednom sam prestala ‘trčati maraton’ i shvatila sam koliko volim život, koliko je lijep naš svijet i koliko jako želim ostati ovdje, s ljudima koje volim. Prvi puta sam vidjela plavo nebo i prekrasna zelena stabla, kao da sam do sada živjela na nekoj drugoj planeti”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miroslava Duma (@miroslava_duma) on

Ova uspješna mlada žena, majka troje djece i supruga, u svojoj 34. godini se suočila sa činjenicom da bolest ne bira, da smo svi smrtni i prolazni i da je sreća daleko od lajkova, novca, prestiža

,,Probudila sam se sretna samo zato što mogu još jedan dan provesti ovdje. Cijeli život sam tražila odobravanje drugih i nervirala se zbog lajkova, u fizičkom i virtualnom svijetu, a da nisam uopšte razumjela da trebam najprije naučiti ‘lajkovati’ sebe. Godine samokritike, sumnje, stresa, dijeta, psihičkog i fizičko guranje same sebe, to je dovelo moj imunitet do kolapsa i sama sam odgovorna što sam se ozbiljno razboljela”, napisala je Duma.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miroslava Duma (@miroslava_duma) on

Miro, nadamo se da ćeš iz ove borbe izaći kao pobjednica

 

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me