Nov 15, 2022
Posted by: Lozen

Najbolji način da odmrznete meso kako bi ostalo kvalitetno

Najsigurniji način odmrzavanja mesa je da ga pustite da se lagano odmrzava – brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se izbjegne ugrožavanje kvaliteta mesa. Najidealnije bi bilo isplanirati dan unaprijed i prebaciti meso iz zamrzivača u frižider.

Velikim komadima mesa može trebati nekoliko dana da se odmrznu u frižideru. Ne sjetite li se planirati unaprijed, meso možete brzo otopiti i u zdjeli hladne vode.

Za mala pakovanja mesa, oko pola kilograma, to traje otprilike sat vremena. Većim pakovanjima možda će biti potrebno i do dva sata, prenosi 24 sata.

Chef Yankel, glavni kuvar u ButcherBoxu, savjetuje da zamrznuti odrezak, dok je još u svom pakovanju, stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega. Zatim ga treba ispeći na tiganju po tri minuta sa svake strane, a zatim u rerni na 15 minuta.

I zamrznutu piletinu možete pripremiti bez odmrzavanja, ali nikako na roštilju ili tiganju, nego u nekom umaku. Ipak, spremajte je dvostruko duže nego inače na nešto manjoj temperaturi, ali da ne bude ispod 175°C. Za svinjetinu vrijedi isto pravilo kao i za piletinu.

Foto: Pixabay
Izvor: N1, dnevno.me

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me

© Copyright Lozen.me 2018

IMPRESSUM
Naziv pravnog lica: Lozen digital d.o.o
Adresa: Vuka Mićunovića 52b, Nikšić
PIB: 03434826
Izvršna direktorica: Margita Bećirović Vulanović
E mail: kontakt@lozen.me