Jan 13, 2021
Posted by: Lozen

Neobično takmičenje u samoizolaciji u etno selu „Montenegro Brezna“

Etno selo Montenegro Brezna  u maniru ranijih tematsko – duhovitih sadržaja, ove zime kada šali mjesta nema, organizuje veliki izazov sa elementima rijaliti programa- takmičenje u samoizolaciji. Interesovanje je veliko, a mnogi regionalni portali podržali su tu ideju objavljivanjem informacija o zanimljivom crnogorskom poduhvatu. Takmičenje koje organizatori predstavljaju kao povratak sebi i zdravim stilovima života, održaće se od 5. do 12. februara u selu u blizini Nikšića. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama zamisao organizatora je više nego dobra i poželjna u ovim čudnim vremenima.

 

Foto: Lozen

Kako je CdM-u rekao Mićo Blagojević iz etno sela Brezna za sada se prijavilo oko 70 kandidata, a učesnici će biti poznati za par dana. Nagrada je skromna 300 eura, kaže on, ali je dragocjenije ono što će takmičari doživjeti na planini.

,,Imena odabranih učesnika, najviše sedmoro, objavićemo 15. januara na našoj Facebook i Instagram stranici. Većina kandidata koja se prijavila je umjetničkih profesija iz našeg regiona. Imaju od 20 do 65 godina. Od momenta kada dođu u selo i uđu u svoju kolibu, ne smiju izlaziti, a radi lakšeg praćenja takmičenja biće postavljene kamere ispred svake kućice, ali ne i unutra. To je već lična stvar svakog takmičara kako će organizovati dane u samoizolaciji”, rekao je Blagojević.

Pojašnjavajući pravila, organizatori ističu da je dozvoljeno sve što je zdravo za dušu. Hrana će se spakovana dostavljati tri puta dnevno na pragu kolibe, a zavisno od prehrambrenih navika učesnika biće i vegetarijanskih i veganskih obroka. Voda, izvorska, obezbijeđena je u smještaju.

,,Nema mobilnih telefona, interneta i televizije. Ostalo je sve dozvoljeno čitanje knjiga, crtanje, vježbanje … Cilj je da čovjek ostane sam sa sobom, da razmisli o svemu… Nema izlaska iz kolibe, ali dozvoljeno otvoriti vrata. Ukoliko bude zainteresovanih TV ekipa, takmičari će moći da daju izjave za medije sa prozora. Tako smo odlučili da im se ne bi narušavao mir u izolaciji”, kaže Blagojević za CdM.

Etno selo Montenegro
Foto: Lozen

 

On napominje da je pravilo o naknadi troškova u iznosu od 105 eura, uvedeno zbog onih koji bi došli samo na dan, dva. Za sve ostale učesnike koji izdrže do kraja, boravak u selu je besplatan.

O pobjednicima će odlučivati korisnici društvenih mreža, zajedno sa komisijom koja će ovih dana biti sačinjena od umjetnika i novinara.

,,Takmičari su u obavezi da svakog dana podijele svoje utiske o boravku u samoizolaciji. Biće im dostavljena sveska, u koju će upisati kako se osjećaju, a taj sadržaj biće poslije podijeljen na našim kanalima na društvenim mrežama. Korisnici će na taj način moći pratiti aktivnosti takmičara i glasati za svog favorita, ali će ipak komisija odlučiti o pobjedniku“, rekao je Blagojević.

 

Foto: Lozen

 

Uslijed mnogobrojnih zahtjeva gostiju za aranžmanima u prirodi, daleko od svih, slična „povlačenja“ (tzv. retreat) održavala su se u etno selu Brezna i ranije. Među njima je boravak u kućici na Pivskom jezeru Tihovanje. Ipak, ovo takmičenje je, kaže Blagojević, izazov je za sve, i takmičare i organizatore.

,,Mislim da će pozitivno uticati na ljude, kao i da će oni koji budu učestvovali otići zdraviji iz sela. Razmišljamo o tome da to uvrstimo u našu turističku ponudu. Da se ljudi bar par dana, poslije svih ovih stresova vrate u normalu i uvide koliko je lijepo živjeti bez novih tehnologija”, rekao je Blagojević.

Etno selo Brezna osnovano je prije 15 godina. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.000 metara, a pripada opštini Plužine.

Preuzeto sa: PV Informer

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me