torta
Mar 15, 2020
Posted by: Lozen

Ostani doma i napravi kapri tortu

“Vrijeme je za ozbiljnost. Disciplina je ključna u sprečavanju Korona virusa. ‘Neće na mene’ je najveća iluzija. Baš tako je stigao do mnogih. Zaštiti se. Zaštiti me”, apsolutno saglasna sa gore navedenim #ostaćudoma i napraviti Kapri tortu.

 kapriKorona će proći, kao i mnoge loše stvari prije nje, ali će zauvijek ostati činjenica da su se neki ljudi pokazali kao sebični i samoživi. Kako to napisa Emina Jahović, ako neke ne ubije korona karma hoće sigurno! Budimo ljudi i mislimo na sebe i druge…#ostani doma, pogledaj film, pročitaj knjigu, napravi kolač …Dijelim sa vama recept za kapri tortu onako kako sam ga ja dobila i zapisala, kolač je predivan i jednostavan za napraviti…Šta ima slatko kod vas?

Potrebno:

Kora: 8 bjelanaca, 10 kašika šećera, 4 kašike brašna, 10 kašika mljevenih oraha. Peći dvije kore

Preliv kora: 200 g čokolade za kuvanje i 125 g margarina

Žuti fil: ½ l mlijeka, 2 pudinga vanilla, 10 kašika šećera, 4 žumanca, 2 cijela jaja, 250 g margarinakapri torta

Crveni fil: 300 g šećera, 300 g jagoda (ili malina, višanja), 2 kesice pudinga jagoda

Za ukrašavanje: 2 šlaga

Način pripreme:

Žuti fil : Umutiti jaja i žumanca sa šećerom, razbiti puding u malo mlijeka i razmućeno kuvati u pola l mlijeka dok se ne zgusne. U ohlađeno dodati margarin.

Crveni fil : Skuvati gust sirup od 300 g šećera i 2,5 dl vode. Dodati jagode. Kada masa provre dodati 2 pudinga od jagode, prethodno razmućena u šoljici vode, kuvati 2-3 minuta.

Čokoladni preliv : Rastopiti  čokoladu i margarin. Premazati ovim tople kore. Ostaviti da se hlade.

Ređati kora – čokoladni preliv, žuti fil – crveni fil – druga kora – čokoladni preliv – žuti fil – crveni fil – šlag

Foto: Unsplash

 

 

 

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me