Mar 17, 2023
Posted by: Lozen

Rekli su o putovanjima – Nijesu svi oni koji skitaju izgubljeni

 1. Putnik vidi ono što vidi. Turista vidi ono što je došao da vidi. (G.K. Česterton)
 2. Putovanja čine da postanemo skromniji. Uvidite koliko malo mjesto zauzimate u svijetu. (Gustav Flober)
 3. Putovanje je ponovo uspostavljanje izvorne harmonije koja je nekada postojala između čovjeka i univerzuma. (Antol Frans)

 

Foto: Unsplash

 1. Nijesu svi oni koji skitaju izgubljeni. (Tolkin)putovanj
 2. Putovanje i promjena mjesta daju umu novu snagu. ( Seneka)
 3. Svijet je knjiga, onaj koji ne putuje pročita jednu stranu. ( Sveti Avgustin)

 

Foto: Unsplash

 

 1. Život je razume se pun avantura; ali koliko su ove retke i razvodnjene ako se ne maknemo iz jedne kuće i jedne varoši a koliko su ubrzane, iznenadne, nagle, ako se čovek samo pomeri sa svoga mesta i upusti u ono što se zove: Putovanje. Prođe po nekad i više meseci, a da vam se ništa ne dogodi, da ni jednu zanimljivu ličnost ne upoznate; i dovoljno je onda da samo sednete u voz pa da se upletete u vrelinu događaja, da se susretnete sa stotinu fantastičnih činova… (Rastko Petrović)
 2. Pustite me, pustite da odem, bez pitanja kako, i zašto, i dokle, drumovi uvijek nekuda vode, a ja sam nomadskom glađu proklet. (Vito Nikolić)
 3. Ko nikad ne putuje živi život pun predrasuda. (Karlo Goldoni)

Foto: Unsplash

 

 1. Svako putovanje ima neku prednost. Ako putnik posjeti bolju, bogatiju zemlju, može da nauči kako da poboljša svoju. A ako ode u goru, siromašniju, naučiće kako da uživa u svojoj zemlji. (Semjuel Džonson)

11.Otići, to je mahnita nostalgija u čoveku, urođen nagon kojem se jedva odoleva. Daljina vuče, vijugava putanja vuče, more vuče, planina usisava. Vuče ono što volimo, vuče ono čega se bojimo. Deca rano slute putovanje: beže od kuće, od škole, beže “u svet”. Zreo čovek hteo bi da je večeras makar za mikron drugde i dalje, nekim iskustvom osveženiji, potencijalniji no što je bio jutros.  (Isidora Sekulić)

 1. Pa u tome i jeste sve: vraćati se. S jedne tačke na zemlјi čeznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te tačke za koju si vezan, ne bi volio ni nju ni drugi svijet, ne bi imao odakle da pođeš, jer ne bi bio nigdje. A nisi nigdje ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne čezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da čezneš, da voliš. Onda, spremi se na put. (Meša Selomović)

Nalovna foto: Unsplash

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me

© Copyright Lozen.me 2018

IMPRESSUM
Naziv pravnog lica: Lozen digital d.o.o
Adresa: Vuka Mićunovića 52b, Nikšić
PIB: 03434826
Izvršna direktorica: Margita Bećirović Vulanović
E mail: kontakt@lozen.me