plaza
Mar 17, 2020
Posted by: Lozen

Skrivena plaža ljubavi – lijepi odgovor prirode na ružnoću razaranja

Kao posledica vulkanske aktivnosti nastala su Marijeta  ostrva u Meksiku koje je meksička vlada, početkom prošlog vijeka, dugi niz godina, koristila kao poligon za testiranje vojne opreme ne sluteći da će upravo ona postati prava turistička atrakcija. Naime, nedaleko od obale grada Puerto Valjarta nalazi se predivna Skrivena plaža ljubavi, koja je svojom ljepotom osvojila svijet zahvaljujući fotografijama sa instagrama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TRIP&TRIP (@trip_and_trip) on

Nastala je na mjestu gdje su padale bombe, gdje se isprobavala snaga naoružanja, kao lijep odgovor prirode na ružnoću razaranja. Naučnici, na čelu sa Žak Kustoom, najzaslužniji su za to što su ova ostrva proglašena nacionalnim parkom jer su godinama ispitivali lokalitet, izučavali floru i faunu i ulagali napore kako bi ubijedili meksičku vladu da prestane sa vojnim aktivnostima. Sama ostrva su i danas nenaseljena ali ih turisti obilaze i sa oduševljenjem plivaju kroz tunel, dug oko 25 metara, koji je povezan sa Pacifikom, do predivne Plaže ljubavi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Carolina Golin (@carolgolin) on

Od grada Puerto Valjarta organozovane su turističke ture do Plaže ljubavi, turisti uživaju u prirodnoj ljepoti, koralni grebeni su idealni za ljubitelje ronjenja, turisti ovdje mogu vidjeti divlje delfine, kornjače, hobotnice, grbave kitove.  Upravo zahvaljujući turistima i njihovom tagovanju ovo čudo prirode je postalo popularno. Kažemo čudo jer zaista jeste čudo da priroda ovakvom ljepotom odgovori na bombe.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sayulita Experience (@sayulitaexperience) on

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me