May 15, 2021
Posted by: Lozen

Šminkerka Ana Bešović daje savjete o šminkanju koje morate usvojiti već danas

Ana Bešović, jedna od najtalentovanijih šminkerki crnogorske make up scene otkrila nam je savjete koje treba da usvojite ako želite ovladati ovom vještinom. Ana čarobno zna istaći ono najljepše na našem licu, malim trikovima prikriti nedostatke, učiniti da sa malo šminke izgledamo glamurozno, njegovano i prirodno.

Kako pripremiti kožu za šminkanje, kako pravilno konturisati lice, koja je idealna dnevna šminka pitali smo Anu jer su ovo teme koje vas najviše interesuju. Za dodatne savjete pišite Ani na profilu make_up_ana_b_ ili nama na adresi kontakt@lozen.me .

  1. Kad i kako si odlučila da se profesionalno baviš šminkanjem?

Šminkanjem se bavim već 6 godina, interesovanje i ljubav prema šminkanju imam odavno. Počela sam tako što sam prvo šminkala sebe, onda sestre i prijateljice. Prije dvije godine odlučila sam da otvorim studio, završila sam kurs, zvanično dobila diplomu i postala šminker.

 

  1. Koja su tvoja tri top proizvoda bez kojih ne možeš zamisliti šminkanje?

Moja tri top proizvoda bez kojih ne bih mogla zamisliti šminkanje su puder, maskara i karmin nude loreal.

  1. Koliko je važno da šminkeri prate make up trendove, da ulažu u edukaciju?

Po meni je navažnije pratiti svoj, ne pretjerivati ni u čemu, ali sam i za to da se prate trendovi i da se ulaže u svoju edukaciju.

  1. Da li su žene iz Crne Gore lijepo našminkane i gdje najčešće griješe kad je šminkanje u pitanju?

Žene iz Crne Gore su veoma njegovane, paze na svoj izgled, sve se više interesuju za šminkanje, samim tim se edukuju i pazi na ukazane greške. Najčešće griješe pri izboru sjenki i pretjeruju sa hajlajterom.

 

  1. Kako pripremiti kožu za šminkanje?

Prije svakog šminkanja važno je da vasa koža bude pripremljena. Prvo trebamo očistiti kožu i time je zaštititi od kozmetike koju ćemo nanijeti na nju. Zatim oprati lice nekim sredstvom za čišćenje, ja koristim Avonovo 3u1 sredstvo za čišćenje koje hidrira ili Revuele beauty care. Zatim čistimo tonikom i to tako što na tufer stavimo malo tonika a onda očistimo lice pokretima ka spoljnom dijelu lica. Znači od nosa ka jagodicama, ispod očiju idemo polukružno, da bi izbjegli iritacije, crvenilo, na taj način izglađujemo bore i sprečavamo njihovo nastajanje. Sledeći korak je nanošenje kreme za lice, treba paziti na izbor kreme jer nam od toga zavisi trajnost šminke na licu. Obavezno utvrditi kakav tip kože ima osoba koju šminkamo. Prema tipu kože nanosimo puder. Posle nanošenja kreme za lice, preostaje nam šminkanje. Trebamo voditi računa da prvo pripremimo oči za šminkanje, tako ja radim, nanoseći podlogu za sjenke za oči. Nakon toga se prepuštam uživanju šminkanja.

  1. Tamni podočnjaci i tamni kapci problemi su sa kojima se većina žena suočava, koje proizvode trebamo koristiti kako bi prikrili ove nedostatke?

Imamo kreme za podočnjake, one su spas za lice protiv tamnih kolutova i podočnjaka, umornog pogleda i otečenih kapaka. One pomažu i kod ujednačavanja tena, smanjuju tamne kolutove, daju svjež i odmoran izgled, hidriraju kožu, odlažu bore, mogu biti podloga prije korektora ispod očiju.

  1. Djevojke sve češće koriste vještačke trepavice, kako na pravilan način odrediti veličinu, koji brend preporučujete kad su one u pitanju i koje ljepilo je najpogodnije za ,,uradi sam” opciju?

Ja isključivo koristim trepavice brenda Aura, kao i njihovo ljepilo, koristim ih već tri godine. Trepavice su lagane i kvalitetne, ljepilo odmah ,,hvata”. Trepavice određujemo na osnovu veličine oka, nekome trepavice odgovaraju odmah, kome budu velike mjerimo po oku i onda skratimo makazama, nanoseći malu količinu ljepila duž cijelih trepavica, pa uz pomoć pincete lijepimo trepavice. Obavezno voditi računa o količini ljepila i strani na koju ljepilo ide.

 

  1. Konturisanje lica – kako to da radimo kao pravi profesionalci? Recite nam neka zlatna pravila.

Zlatno pravilo za konturisanje lica je oblik četkice, preciznost i da ne pretjerujemo. Pravilnom konturom možemo postići efekat oblijeg lica, užeg nosa, istaknutih jagodica, krupnijih očiju. Ono obuhvata dva dijela: potamnjivanje dijela lica nanošenjem kontura, tamnih nijansi, i posvetljivanje lica nanošenjem hajlajta ili svijetlih nijansi. Osnovno pravilo sjenčenja je da tamne nijanse sakrivaju a svijetle naglašavaju. Samim tim moram naglasiti da se ne sjenči svako lice na isti način.

  1. Predlog za dnevnu šminku

Za dnevnu šminku dovoljno je hidrirati lice, nanijeti manji sloj pudera, malo hajlajta, nježnu sjenku, maskaru i odgovarajući karmin. Po meni sasvim dovoljno, što prirodnije.

  1. Savjet za sve one koji žele da se profesionalno bave šminkanjem

Moje dame ako volite da se profesionalno bavite šminkanjem, ovo je najljepši posao za vas. U njemu stičete divan  svijet magičnih boja i ljepotu koju šminkanje donosi. Srećno.

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me

© Copyright Lozen.me 2018

IMPRESSUM
Naziv pravnog lica: Lozen digital d.o.o
Adresa: Vuka Mićunovića 52b, Nikšić
PIB: 03434826
Izvršna direktorica: Margita Bećirović Vulanović
E mail: kontakt@lozen.me