Feb 08, 2021
Posted by: Lozen

Šta pokloniti prijateljici koja je u izolaciji – pet poklona koji su pravi izbor

Izolacija teško pada i onima koji vole samoću jer smo od marta fizički distancirani, razdvojeni, izloženi brojkama i pravilima, osjećamo strah i neizvjesnost dok nas sa ekrana plaše informacijama o novim slučajevima, novim sojevima virusa korona. Zato ako imate nekog ko je u izolaciji obradujte ga malim znakom pažnje.

Informacija da moram biti u izolaciji i meni je teško pala iako znam isplanirati dan i znam način kako da utošim vrijeme a da ne dangubim. Međutim, činjenica da ne smijete vani i da boravak u kući nije htenje već moranje negativno utiče na raspoloženje. Jako je važno da, u tim trenucima, naš ,,mali krug velikih ljudi” krene u akciju, da pokažu da brinu i da su uz nas. Baš to je uradila moja prijateljica, koja me inspirisala da napišem ovaj tekst, pozvala me je i rekla ,,ostavila sam ti nešto ispred vrata”… Kafu, moj omiljeni napitak sa kojim počinjem dan, znak pažnje koji me je obradovao…Uz poruku ,,kafa za odmor, uživaj u svakom gutljaju života’’.

Smatram da dobrota treba da se širi, da se nastavlja i prenosi pa sam odlučila da i ja obradujem druge ljude kako bi im pokazala da sam tu i da mogu računati na mene. Pokloni koje smatram idealnim dok su u izolaciji su:

 

  1. Pidžama

Period karantina i  izolacije većina provodi u pidžami, pa eto korisnog poklona za prijateljicu…Sniženja su u toku zato je obradujte ovim popularnim odjevnim komadom. Već smo vam pisali o tome da je rad od kuće donio promjene u modnim trendovima i da su bade mantili i pidžame sve traženiji. Iako nijesam za slijepo praćenje trendova, ovaj ispratimo jer je nastao iz potrebe da nam bude ugodno dok smo kući i dok radimo od kuće. Zaista će ovaj poklon biti koristan.

Foto: ALMA RAS

 

  1. Knjiga

Pisali smo vam da treba da napravimo skandal i da vratimo knjige u modu, izgleda da je virus korona upravo to učinio…Društvene mreže su prepune fotografija knjiga i savjeta za čitanje, kao da su se otvorili paketi sa tavana, očistile prašnjave police i u ruke opet uzele – knjige, što je dobro makar i poze radi… Koja knjige će biti vaš izbor zavisi samo od vas, ali uvijek mislite i na osobu kojoj poklanjate…

Foto: unsplash

 

  1. Biznis Dnevnik

Vrijeme izolacije i socijalne distance je idealno za pravljenje planova, reorganizaciju i rad na sebi, iako je rad na sebi kao fraza postao otrcan. Biznis dnevnik je pravi izbor ako je vaša prijateljica u svijetu biznisa ili se uputila ka njemu. Motivacione poruke koje se nalaze u njemu učiniće da se osjeća bolje, jer motivacije nikad dosta. Prava riječ u pravo vrijeme čuda čini. Kao i pravi poklon u prave ruke.

 

  1. Bojice za odrasle

Jeste li znali da su bojice za odrasle odlična antistres terapija? Trend je krenuo iz Francuske da bi brzo postao svjetski trend jer se pokazalo da je jako djelotvoran i da umiruje. Neki psiholozi tvrde da ovo nije samo ,,pomodna novotarija” već da je i Jung smatrao ,,da će bojanje pomoći njegovim pacijentima da lakše dođu do nesvjesnih sadržaja i spoznaje o sebi”. Bojanje kao terapija, bojice kao poklon, zašto da ne?

Foto: klix.ba

 

  1. Boca dobrog pića i cd sa muzikom za ples

Dobro piće i dobra muzika su uvijek pravi izbor, život treba slaviti, koliko je važan i lijep uviđamo svaki dan, naročito kad odlaze nama dragi ljudi. Slavimo život, jer je jedan…Ma kakav bio, naš je…Zato prijateljici poklonite piće koje voli i muziku koja će je pokrenuti…Neka proslavi izlazak iz izolacije na pravi način…

Foto: unsplash

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me