SUP
Aug 14, 2018
Posted by: Lozen

SUP – Stand Up Paddling nas je potpuno oduševio

SUP ili uspravno veslanje na surf dasci je za sve one koji vole aktivan odmor i koji su veliki ljubitelji sportova na vodi. Nastao je na SUPHavajima, razvio se iz ,,wave surfa” i on je zapravo surfanje po mirnim vodama. Dok surfate rade svi mišići, intezitet rada sami određujete. Poput plivanja, SUP opušta i smanjuje nivo stresa, troši kalorije, povećava energiju.

SUP je bio početak treninga ili odmor u toku treninga surferima, od 2008. godine on postaje zaseban sport, prvo je osvojio Ameriku a onda je oduševio i ostatak planete. Za razliku od klasičnog surfovanja za SUP je potrebno desetak minuta da se nauči, idealan je za sve generacije, ali je važno izabrati pravu opremu. U ponudi su tvrde daske i daske na naduvavanje, različitih veličina i proizvođača. Često ih možete iznajmiti na plažama ali ako želite da ih kupite dobro procijenite koja i kakva daska vam je potrebna. Mi prednost dajemo onoj na naduvavanje zbog lakše prenosivosti.

SUP je idealna aktivnost jer , dok uživate u prirodi i ljepotama okeana, mora, jezera, trenirate – dok stojite uspravno na dasci SUPpoboljšavate ravnotežu, cijelo tijelo radi na održavanju balansa, noge prije svega dok ruke veslaju, inače eto vas u vodi! SUP je dobar trening ali I način da se spojite sa prirodom što pozitivno utiče na mentalno zdravlje.

SUP je lakši od jedrenja, uzbudljiviji od plivanja, obavezno probajte!

Foto: Unsplash

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me