takosi sa gamborima
Apr 25, 2020
Posted by: Lozen

Takos sa gamborima u tempuri

Tražeći recepte po netu naišla sam na recepte šefice kuhinje Slađane Šoć koja je i urednica rubrike ,,Ukusi jutra” koji se emituje na RTCG-u. Probala sam neke od njih a danas sa vama dijelim njen način pripreme takosa sa gamborima u tempuri.

Potrebno:

  • Krem sir 190 g
  • mladi usitnjeni crni luk 2 kašike
  • puter 2 kašike
  • crveni luk  ½ šolje
  • gambora 200g
  • bijeli luk

Takos LozenZa tempuru:

  • brašno 280 g
  • 1 jaje
  • 1 šolja piva
  • ulje za prženje
  • tortilje 6 komada

Način pripreme:

Prvo pripremiti tempuru tako što u zdjelu stavite brašno, jaje, so a onda dodavate pivo, smjesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Na malo maslinovog ulja ispržite luk a onda dodajte gambore, očišćene i sitno isjeckane. Dodajte malo soli i bibera. Pripremljene gambore staviti u zdjelu da se ohlade a onda ih pomiješati sa krem sirom. Tortilje malo zagrijte da bi se lakse uvijale, na maloj temperaturi, sa obje strane. Na tortilje stavite smjesu sa gamborima, uvijte ih kao kad pravite slane palačinke, onda ih stavite u tempuru a zatim pržite u vrelom ulju.

Foto:The Big Prawn Company, pogledajte jer ćete i ovdje naći predivne recepte

 

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me