Dec 19, 2022
Posted by: Lozen

Trik uz koji ćete brže omekšati meso

Ukoliko uživate u jelima od junećeg mesa ali se bojite da bi ono moglo da bude previše tvrdo ili teško za žvakanje, poslužite se trikovima i sastojcima iz vlastite kuhinje kako biste to riješili.

Začudili biste se koliko često se dešava da svjež i naoko lijep komad junetine može nakon termičke obrade da bude žilav i skoro nemoguć za žvakanje.

Portal Srećna Republika predstavio je marinade koje su vam na dohvat ruke ali i trikove kojima se možete poslužiti prilikom pripreme a koji će ovu kulinarsku katastrofu spriječiti.

Naime, valja znati da bi juneće meso trebalo obavezno da se omekša prije nego krene da se termički obrađuje. To u kućnim uslovima može postići na nekoliko zanimljivih načina.

Za prvu varijantu, pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u frižideru, savjetuje portal Bright Side.

Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija, budući da on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas.

Osim ove dvije egzotične voćke, možete dodati malo pirinčanog vina, narendanog luka i jabuke i ostaviti meso u toj mješavini tokom noći, a podjednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i sirćeta.

Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ukoliko pripremate neko jelo u posljednji čas.

Sa druge strane, u sirćetu bi moralo da odstoji cijelu noć.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne.com

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me

© Copyright Lozen.me 2018

IMPRESSUM
Naziv pravnog lica: Lozen digital d.o.o
Adresa: Vuka Mićunovića 52b, Nikšić
PIB: 03434826
Izvršna direktorica: Margita Bećirović Vulanović
E mail: kontakt@lozen.me