Dec 25, 2021
Posted by: Lozen

U Tehnopolisu organizovana Berza ideja

NVO Biznis Centar u okviru projekta “Pokreni biznis” organizovao Berzu ideja u Tehnopolisu. Posjetioci su mogli da čuju mlade koji su predstavili svoje biznis ideje, a zainteresovani su dali doprinos za realizaciju istih.

Podrška mladima i preduzetništvu kao i razvoj privrede u fokusu su rada lokalne uprave, pa su u tu svrhu u prethodnom periodu vođeni razgovori sa brojnim investitorima koji žele da ulažu u Nikšić, kazao je Nemanja Vuković, predsjednik SO Nikšić. Kako dodaje, Berza ideja je još jedan segment na tom putu i prilika da se pruži šansa mladima za inovativna idejna rješenja.

Berza ideja osmišljena je da ukaže i analizira prepreke i stvara model podrške u svim fazama pokretanja biznisa. Pruža priliku mladim, ambicioznim i kreativnim da upoznaju put od ideje do realizacije, istakla je Vida Ristić u ime “Timer and co” navodeći kao ključne korake u realizaciji ideja- kontakt sa insititucijama koje nude preduzetničku podršku, zatim umrežavanje, saradnja, kapital i razvoj ideje.

Osam mladih predstavilo je svoja idejna rješenja, a posjetioci su mogli čuti zanimljive i inovativne projekte od biznis dnevnika, učeničke kompanije, edukativnih priručnika do sveobuhvatnih veb sajtova.

Darko Žugić, izvršni ditrektor NVO Biznis Centra, koja realizuje projekat Pokreni biznis i u okviru njega Berzu ideja, izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost partnerima koji su podržali berzu – Opštini Nikšić, Uniji poslodavaca, Studentskom biznis centru, Asocijaciji poslovnih žena, Privrednoj komori.

Privrednici, donatori upoznali su se sa benefitima i ciljevima inovativnih rješenja koje su ponudili mladi, a o uspješno realizovanoj Berzi ideja govori i podatak da su dvije odmah i podržane. Organizatori očekuju da će kroz slične aktivnosti, saradnju relavantnih institucija i druge ideje naći put do realizacije.

Izvor: Grad kulture

 

 

 

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me