Zaklina
May 13, 2020
Posted by: Lozen

Žaklina Pisano o koroni, slobodi i karantinu

Žaklina Berrido Pisano poznata je po svojim predivnim modnim kombinacijama koje smo zapazili na njenom instagram profilu. Njih ćete vidjeti i na stranicama poznatih magazina i na portalima i obično ih prati tekst o njenoj fizičkoj ljepoti i činjenici da izgleda predivno u šestoj deceniji života. I mi smo vam pisali o njoj, oduševljeni njenim izgledom, no ova ,,najzgodnija baka na svijetu”, kako je mnogi nazivaju, nije samo još jedna sređena, bogata žena sa instagrama.

Predavanje koje je održala ,,Razgovori o veri: i sećanje na sreću je sreća” nas je dirnulo do srži, a otkad je pokrenula svoj youtube kanal dodatno nam je pokazala da se iza predivne spoljašnosti krije obrazovana, ostvarena, uspješna žena koja ima svoj stav i mišljenje. U danima karantina, izolacije, fizičke distance, zabrana, svega na šta smo dragovoljno pristali divno je čuti i one koji na to ne pristaju.

,,Morate da uzmete svoju snagu nazad i odgovornost za svoj život. Ne dozvolite drugima da vam kažu šta je istina. Svuda vidim strah. Kako 1%  njih kontroliše ostatak svjetske populacije, to je zato što su ujedinjeni, oni sebe zovu ,,bratstvo”, ,,sestrinstvo”. Ko je uzeo našu moć od nas? Mi, mi smo našu moć dali drugima u ruke, da oni odlučuju šta je dobro za nas. Ko da odlučuje šta je za mene dobro, ako ja ne odlučujem? Život bez slobode nije život. Treba li zatvoreni da čekamo da nam kažu da je završeno, a ko nam garantuje da će biti završeno? Povratite svoju moć.”

,,U ovo doba za koje važi u potpunosti izreka: ,,Suprotnost ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost. Suprotnost umjetnosti nije ružnoća, već ravnodušnost. Suprotnost veri nije jeres, već ravnodušnost. A suprotnost životu nije smrt, već ravnodušnost. Preporuka za knjigu Irvina Jaloma ,,Gledanje u Sunce”, to je moja trenutna inspiracija.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zaklina Pisano (@realfashionist) on

 

Divno je znati da postoje žene poput Žakline, one koje sem fizičke ljepote imaju i unutrašnju, one koje misle svojom glavom i imaju svoj stav,i koje se ne plaše da kažu ono što misle. Divno je koristiti instagram, koji se obično koristi za prikazivanje lažnog života i izgleda, i za ukazivanje na istinske probleme društva. Divno je kad ljudi, poput Žakline, otvaraju jako važne teme u vremenu kad nas ućutkuju, zatvaraju, kontolišu.

Foto: Facebook

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me