ladyboss
Jan 24, 2020
Posted by: Lozen

Zbog čega se najviše kajete?

U toku jednog intervjua pitao je novinar pjesnika Bećkovića zbog čega se najviše kaje, on je odgovorio: ,,Što sam podizao ruku samo kad sam znao!”. Ima i onih, među kojima sam i sama, koji nijesu podizali ruku ni kada znaju jer smo se uvijek plašili da možda odgovor nije tačan, tek kad drugi odgovore ili sam profesor da odgovor ljutili smo se na sebe zbog propuštene prilike i nesigurnosti. Ta bi nas ljutnja kratko držala, do novog časa i novih nesigurnosti.boho

Bačeni u svijet koji jesmo ne možemo da ne primijetimo Druge naročito one koji prednjače u našem društvu, one bahate, polupismene, nadobudne i na namještenim pozicijama Druge. Znajte, to su oni koji su podizali ruke i kad ne znaju, impovizovali su odgovore i dobijali su ,,nacrtane” ocjene.

Treba se usuditi, poručuju svi oni koji su istinski upjeli u poslu i životu. Treba naporno raditi, učiti, napredovati, biti bolji danas nego što si bio juče ali prije svega treba krenuti. Jedino što su znale ,,uzdanice” našeg društva je da krenu, da se ne zaustavljaju, da se usude…Oni nijesu  nesigurni, ne pitaju se jesu li dovoljno dobri, jesu li sposobni, znaju li…Oni gaze sve pred sobom…Kraljice sređenih poslova i kraljevi namještenih tendera vladaju i misle da je cijeli svijet njihov.

,,Kome si se pomjerila sa puta?”, pitanje je koje mi je postavila direktorica jedne državne institucije, objašnjavajući mi da je došla do te pozicije onda kad je postala politički aktivna, a i sama je, prije toga, deceniju bila na Birou rada, zarađivala je od privatnih kamionetčasova. Kome sam se sklonila sa puta ne znam, ali priznajem da jesam i da neću više. Učim da podižem ruku i kad ne znam, da stanem na crtu vremenu, da jasno pokažem koje je moje mjesto pod Suncem.

Desio se sunovrat pravih vrijednosti, i čudo se neće desiti, nećemo se kao društvo resetovati preko noći, zato treba da pametni progovore, a budale zaćute. Treba ih pobijediti njihovim oružjem, i ako oni podižu jednu ruku, mi podignimo obje. U suprotnom, kajaćemo se.

Foto: Unsplash

 

Slične objave

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Design by: Webfox.me                                                               © Copyright Lozen.me 2018                                                                   kontakt@lozen.me